Tips & Vanliga frågor

Förberedelser & El-installation

OBSERVERA: El-installation skall göras av behörig elektriker och skall vara en fast installation av 3-fas / 16 ampere.
Den enkla installationen har vi fått beröm för från elektriker som tidigare inte stött på ett så just lätthanterligt system. Värt att nämna.

Skall ni bygga in eller sänka ner spabadet så rekommenderar vi:

  • Avvakta med byggnationen för att säkerhetsställa mått, så det verkligen stämmer med serviceluckans exakta position och att det går enkelt att ta av och sätta på den.
  • Testa även att fylla på med vatten och värm upp samt prova alla funktioner med jets, lampor, radio, vred m.m.
    Detta för att enklare kunna åtgärda problemen om man måste ta isär eller byta ut spabadet.

Påfyllning av vatten

Viktigt vid påfyllning av vattnet är att göra det genom skimmern/filterdelen i spabadet för att undvika luftfickor i systemet.

Gör man inte detta kan man få felmeddelanden i displayen.
Åtgärd:  Tömma ut halva spabadet och fyll på vattnet genom skimmern/filterdelen.

Bra att veta: Räkna med att uppvärmningen av spabadet är 1-2 grader per timma.

Filtervård och Filterunderhåll

Att hålla efter sina filter är en av de viktigaste underhållsprocesserna du har i ett spabad. Flesta fall med dålig vattenkvaliteten i ett spabad kan relateras till ett undermåligt filterunderhåll.

I köpet av våra bad får ni med två tvättbara filter som in enklast rengör i tvättmaskinen på 60 grader.

Vi rekommenderar att man byter och rengör filter mellan 3-5 dagars mellanrum, beroende på hur ofta man badar.
Första tre dagarna badet tas i bruk bör man rengöra filtret varje dag.

Hur ofta skall vattnet bytas?

Vid normalt användande, 4 personer som badar 2 gånger i veckan, och om man har kommunalt vatten så skall vattnet bytas runt 2-3 gånger per år.

Fler badande och mer frekvent användande kan medför fler vattenbyten, därav det viktiga med rengöring/dusch innan badande så man får bort så mycket smuts, smink och andra kroppsprodukter som möjligt.

Har man egen brunn kan man behöva byta vatten oftare.

"Klorfritt" alternativ tack vare vårt rengöringssystem

I våra spabad används ett unikt ozonrengöringssystem som heter ”Extra Pure Water System” för att rengöra badvattnet från lukter och hudrester som kroppen automatisk släpper ifrån sig vid badande. Detta system rengör 1300 ml/sek medans de flesta andra ozonsystem normalt tar 5-600 ml/sek vilket gör att våra spabad knapp kräver några tillsatser och ger ett mycket rent och klart vatten som även svenska labbprovet visat.

Tips: Det är givetvis viktigt att duscha noga innan man badar för att hålla vattnet rent och minska filterunderhåll m.m.

Badvatten i sig kan innehålla bakterier, virus samt svampsporer. När ozonet kommer i kontakt med en organiskt sammansättning eller bakterier, så förstörs det genom den extra syreatom som finns i ozonet. Denna process kallas för oxidation. Ozon bryts ner till syre efter blivit använd så att inga farliga biprodukter skapas.
Ozonet neutraliserar nästan alla organiska sammansättningar såsom bakterier svamp sporer och lukter vilket medför ett rent och friskt vatten.

Kan man ändå använda klor som rengöring av vattnet i era spabad?

Absolut! Finns inga tekniska aspekter på att det inte fungerar med klor i våra spabad. Vi respekterar att det finns de som vill använda sig utav klor, som vi även har kunder som gör. Däremot rekommenderar vi Brom eller BioCool Pooldesinfektion av miljöaspekter samt att produkten har ett pH på ca: 7 och därför behövs inget pH-reglerande ämne vilket gör jobbet enklare. Vill prova på BioCool kan ni köpa detta på www.liteavlyx.se

Fullisolering med miljövänlig polyuretan

Fullisolering av högeffektiv miljövänlig polyuretan använder vi i våra spabad. Varför kan man då undra, jo för att det förmodligen är det effektivaste och bästa av flera anledningar.

Hur kan en frys hålla -20*C med 3 cm tunna väggar och ändå ha AAA i energiförbrukning?

Hur kan dom tunna väggarna i ett flygplan kännas varma när flygplanet färdas i 800 km/h i -40 grader på 10 000 meters höjd?

Fördelar

– Sömslöst skyddande skikt – eliminerar luftinfiltration

– Minskar energiförbrukningen väsentligt

–  Hindrar köldbryggor effektivt

– Minskar eller eliminerar värmeöverföring genom konstruktionen

– Perfekt luft- och ångspärr

– Minskar kostnaden för uppvärmning/kylning

– Miljövänlig

– Bidrar inte till mögel tillväxt

– Snabb och effektiv installation

Finansiering/Delbetalning via Wasa Kredit

Tillsammans med Wasa Kredit, ett bolag inom länsförsäkringsgruppen, kan vi erbjuda dig en delbetalning från 12-72 månader.
Finansieringen är enkel och förmånlig för dig som kund och du väljer själv vilket upplägg som passar bäst vi utcheckningen i webbshopen.
Vi gör en ansökan omgående för er och ni får svar samma dag om lånet beviljas.

Ni kan lösa lånet eller extra amortera när ni vill utan några avgifter.

wasakredit_logotyp_faerg_200x28

Problem med uppvärmningen

Sjunkande temperatur
Sjunker temperaturen och stannar vid en vissa nivå beror det ofta på minskat vattenflöde i spabadet. Finns många faktorer vad det kan bero på, men kan vara filtren att de är för täta och inte rengjorda eller annat som hindrar vattenflödet.
Är värmaren i sig sönder krävs ett byte värmaren.

OBS: Vid fel, maila alltid felkoder på displayen, om det kommer fram ström till värmaren och övriga badet (så allt annat funkar). Även bra om ni kan skicka bilder på display osv. Maila till [email protected] med denna information som ett första steg.